Kan det spares på babyshowers?

Dette innlegget fungerer både som en oppsummering av bloggsparelappoppgaven “Venninnegaven“, og en frittstående meningsbank om fenomenet babyshower. For en ting er sikkert, de fleste har en mening om det. Som blogger mener jeg det er viktig å prøve ting, uavhengig av om det alltid blir en kjempesuksess. Denne bloggsparelappoppgaven var ingen høydare på deltakelse, men jeg visste allerede da jeg satte den i gang at jeg kom til å skrive dette innlegget. En bør ha en plan for hvordan ting skal følges opp, suksess eller ikke, og jeg digger å lese blogger som er unike, som tør prøve nye konsepter og gå nye veier. Uansett blir det aldri noe nederlag, så lenge du har en plan med hva du ønsker å oppnå. Du lærer usedvanlig mye, også av de tingene som ikke blir innertier.

Min mening om babyshowers ligger vel litt i samme gata som enkelte fronter Valentines og Halloween: kjøpefest. Selv om jeg ser at intensjonen bak festen er svært god, handler en babyshower i stor grad om innpakning. Hvis du tør, kan du gjerne tenke over hvor stor del av pengene brukt som ble brukt på fancy innpakning, søte kort, ballonger, girlandere, matchende duker og pynt til kakebord.  

Hvis dere skal ha babyshower for noen, prøv og bruk pengene på selve gavene, det som trengs, heller enn staffasje. Til irritasjon for instagram, selvfølgelig, men alt i alt en god beslutning.

Pregnant Woman with friends at a Baby Shower
Licensed from: moodboard / yayimages.com

Her kommer noen talleksempel for en jentegjeng på 10. Du har altså 9 venninner som du deltar på babyshower hos. 

Du kjøper et kort som koster i snitt 40 kr, og det gjør de andre ni som er invitert også. Dere bruker altså 360 kroner på kort pr babyshower. Hvis alle i gjengen får en unge, har du alene brukt den samme summen på kort, mens dere alle har brukt 3600 kr på kort i hverandres babyshowers. Som den lille sparegrisen jeg er, anbefaler jeg at dere i invitasjonen skriver at dere skriver på et felles kort ved ankomst, og heller putter kortpengene i en liten sparegris eller konvolutt som en start på den lilles sparekonto.

Du bruker i snitt 50 kr på innpakning, bånd og pynt til gaven. Det er 450 kr fra alle samlet, og du vil også ha brukt 450 kr på det om alle får en unge. 4500 kr i innpakning av gaver til hverandres babyshowers. Kan dere gjøre en happening ut av innpakkingen? Hvor kreative kan dere være på lite budsjett? 

Serveringen trenger heller ikke være overdådig, den viktigste overraskelsen for den vordende mor, er ikke om cupcakes matcher marsipanlokket på kaka, det er faktisk at dere kommer. Gjør også en edruelig vurdering når det kommer til mengde. Dere trenger nemlig ikke kake for å mette en halv landsby.

En kan vel også diskutere viktigheten av at sugerør og ballonger følger fargepaletten med pinlig nøyaktighet. Eller at båndet dere skal gjette mageomkretsen med er et silkebånd i riktig nyanse? 

Hvis hver enkelt av dere bruker 200 kroner på innpakning og ting rundt en babyshower, før dere har begynt å tenke på innholdet i gaven, vil det utgjøre 1800 kr pr babyshower. For jentegjengen på 10 stk, gitt ett barn hver, vil det være 18000 kr. Hva om en hadde brukt 300 pr babyshower til sammen, og gitt hver unge 1500 kr på sparekontoen sin i stedet. For: har du råd til alt mulig annet rart, har du faktisk råd til det samme i rene penger også. 

Bruk en babyshower til å skape minner, gi moren tid til å være i sentrum, lytt og vis at dere er der. Bruk kreativiteten på hva dere skal gjøre i løpet av babyshoweren og pengene på ting som gir mening.

Det er nå min mening, men hva mener du?

 

#babyshower #kjøpepress #stakkars #instagram #mamma

Vil du lese oppsummeringene av de andre oppgavene under bloggsparelapp, ligger listen dersom du trykker på bildet under:

#bloggsparelapp

6 kommentarer
  1. Syntes ikke man skal bruke mye penger, men som du sier heller prate sammen og gjøre det litt enkelt :))… jeg har aldri vært på noe slikt…var jo ikke sånt da jeg var ung, så jeg har ikke noe forhold til det..men sikkert hyggelig også :)) Nattaklem :))

  2. Er så enig med deg! Før så lagde jeg alltid kort..for syns det var så kjedelig å bruke masse penger på akkurat det..Når man har et stramt budsjett, ja da merker man sånt…:-) Flott at du trekker det frem i lyset..mange tenker ikke over disse “små” tingene.. Ha en god dag!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg