Magasinskribent = “gratis” bildeshout?

For en stund tilbake skrev jeg et innlegg med informasjon om hvordan du kan bli magasinblogger, hvilke offisielle magasiner blogg.no har, og hvordan det fungerer. Det kan du lese HER. I dette innlegget skrev jeg også at magasiner er et satsningsområde, og nå, etter en stund med den nye forsiden til blogg.no, ser dere kanskje hvor riktig dette utsagnet er. Jeg har ikke for vane å lyve, heller ikke denne gangen.

Woman reading magazine on sofa
Licensed from: phovoir / yayimages.com

Hvis dere ser på symbolet ved de gule pilene på bildet under, signaliserer det at saken er hentet fra et offisielt bloggmagasin. I tillegg til de 12 offisielle blogg.no har for alle sine bloggere, kommer også bloggmagasinene til nettavisen, som for eksempel side2underholdning innunder denne feeden.

Hvis en ser litt lenger ned på forsiden har en også to andre bilder som hentes fra magasiner, også markert med gule piler. Her er også uoffisielle magasiner som for eksempel to av mine favoritter: Teknomagasinet og Underholdningsmagasinet.

Ved å dele innlegget ditt til et magasin, har du dermed en sjanse til å få ditt blogginnlegg på forsiden uten å betale for bildeshout, noe som kan være av betydning for synlighet om en ikke ønsker å bruke penger på markedsføring.

Med økte fordeler vil det selvfølgelig også figurere økt misposting: posting av saker som ikke hører hjemme i magasinet eller posting av samme sak i flest mulig magasiner, uavhengig av om saken passer inn. Opplever du å finne slike saker i ditt favorittmagasin, send gjerne en mail til [email protected], og bruk “moderering magasin” i emnefeltet. 

Har du enda ikke kommet i gang med magasinbloggingen? Scroll deg tilbake opp i starten av dette innlegget og les om hvordan du gjør det, send en søknad og kom i gang i kveld.

Ettersom jeg har deg “på tråden”, hadde det også vært moro å høre hva du synes om den nye forsiden til blogg.no?

#blogg #magasin #offisielt #forside #bloggno #tips 

12 kommentarer
  1. Det så veldig fint ut på forsiden nå..hadde ikke sett før du skrev det nå..hihih Du er flink til å tips! TAkk!

  2. Helt supert dette! 😉 Og ja, jeg liker den nye siden til blogg.no, synes den ble fin!
   Takk for at du så fint informer Kristin! 😉

  3. Tusen takk for disse tipsene!!!! Det vil jeg sjekke mer ut.
   Avogtil litt subjektivt hva man tenker med ulike grupper. Jeg synes det er for eks mye matinnlegg i helsegruppen.. Å det kan jo være helse.. Selvfølgelig.. Men jeg ville heller ønsket å lese det i matgruppen, siden det er en for mat.. Så blir det lettere å finne ting som mer direkte går på helse/ sykdom.. Osv.. Skulle ønske det var flere grupper. 🙂

  4. Hadde likt en tv/ film gruppe. 🙂
   Men mange fine grupper.. Igjen takk for tips. Lærte noe nytt.

  5. Prøvd å bli medlem av en av gruppene siden igår.. Kan det være man ikke får lov å være med i gruppen?

  6. Vestfroken: Bare hyggelig 🙂 Ja, det blir veldig subjektivt hva hver enkelt mener passer innunder magasinenes tema. Jeg deler personlig tankene dine rundt matinnlegg både i trening og helse, men det handler selvfølgelig også om mengde innlegg, og type mat, og blir en vurderingssak.

   Tar med ønsket om flere grupper, vi får se hvordan magasinene utvikler seg. 🙂

  7. Vestfroken: Det tas som regel en runde og godkjenner medlemmer hver dag, men nå i ferietiden kan det ta litt lengre tid. Dersom den som søker, ikke har skrevet noen innlegg som passer inn i magasinet foreløpig, hender det forespørselen blir stående en stund før den godkjennes, for å sikre at bloggeren faktisk skriver noe som kan passe inn. Medlemsskap i magasin kan også inndras dersom bloggeren gjentatte ganger publiserer innlegg som helt tydelig ikke har noe med magasinets tematikk å gjøre. Dette skjer typisk dersom en gjentatte ganger må moderere vekk mange innlegg i løpet av kort tid. Så det er nok de to grunnene pr nå for å “ikke få lov” å være med i grupper. I ditt tilfelle sendte du forespørselen rett etter godkjenningsrunden var tatt, men du ble godkjent på neste dags runde 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg