Sparetips for instagramfrokosten

Frokost presentert på instagram og på blogger må være blant de mest fristende tingene som finnes. Den delikate, varierte smoothiebowlen, fruktsalat, eller Chiagrøt med et assortert utvalg av ferske bær. Friskt og deilig, men kanskje en unødvendig dyr affære?

Toppbloggerens frokost

Toppbloggere understreker ofte at bærene må være ferske, og setninger som “se så lekkert med alle fargene”, er ikke en uvanlig følgesvenn. Og jeg er, for å understreke det, veldig enig. Det ser helt vidunderlig ut. 

Hvis jeg skal kjøpe alle bærene på bildene under ferskt på min lokale butikk i dag, betaler jeg 40 kroner for en kurv jordbær, 35 kroner for et lite beger bringebær, 20 kroner for et beger blåbær og 50 kroner for et lite beger bjørnebær. Rips hadde de ikke i hyllene. Totalsummen blir  likevel 145 kroner.

Yogurt with forest berries in a bowlberrys
Licensed from: manaemedia / yayimages.com                            Licensed from: cookelma / yayimages.com


Småpenger?

145 kroner er kanskje småpenger for en toppblogger for å få frokosten til å se bildevennlig ut. Samtidig legger man neste dag ut bilder av en frokost toppet med pasjonsfrukt, mandler og fersk mango, fulgt av ferskpresset grapefruktjuice.

 

Variasjon i frokostpynt

Vær oppmerksom på at stor variasjon i frokostpynt blir veldig dyrt i lengden. Jeg tenker at kostholdet ikke blir verre av å benytte de ferske bærene som er på tilbud den uken, for det varierer faktisk fra uke til uke. Denne uken kunne jeg foreksempel toppet frokosten min med blåbær, til 20 kr begeret og neste uke funnet et godt tilbud på bringebær eller jordbær. Frosne bær og bærblandinger er et godt alternativ. 

Legger du bærene i kjøleskapet kvelden før, spredt utover på en tallerken med tørkepapir under, blir de heller ikke så verst fotogene. Det viktigste er vel uansett at smak og næringsinnhold fortsatt er på topp.

 

Bruk hoveddelen av pengene på selve retten – ikke pynten

Bruk det meste av budsjettet ditt på selve retten, og vær bevisst pengebruken på det varierte tilbehøret. Ikke gå i toppbloggerfella, det blir veldig dyrt i lengden. For å dra en parallell, var 150 kroner budsjettet mitt på middag for over en halv uke som student. Og da bruke 145 kroner på frokostpynt før en i det hele tatt har brukt en krone på selve frokosten, eller de andre måltidene, hadde vært helt utenkelig. 

 

Les også: Feit sparekonto uten bruk av budsjett

#tips #sparing#økonomi #sparetips #obs #frokost #mat #budsjett #prioriteringer

18 kommentarer
    1. Jeg bruker bare frosene, som jeg legger i kjøleskapet dagen før om jeg skal bruke det 🙂 sparer mye penger på det, er så enig med deg at det er alt for dyrt 🙂

    2. Ja såklart du har et poeng! 🙂 Jeg gjør som deg, og kjøper ikke hele bærutvalget om gangen. Hehe 🙂

    3. Enig! Bra med sunt og variert.. Men blir endel ( også i mengde) om man skal ha bær i alle farger og smaker 🙂 Og de holder seg gjerne ikke så lenge heller.. Å toppe med et type bær er bra og synes jeg.

    4. Amen, og sier meg enig med deg. Fryktelig dyrt i lengden det der. Når jeg var i skogen for noen dager siden så ser det ut som om det blir tidenes blåbær sesong! Ta med deg bøtter og spann og plukk selv! Det er helt gratis 🙂

    5. Ja du har et stort poeng!! hihih. Men jeg tror ikke folk har sånne fanscy frokoster hver dag! Men en gang i blandt! Jeg tenker bare, ja det ser lekkert ut..og man må like å dekorere og stasje maten for å drive på sånn..DER er ikke jeg! hihihih

    6. Nå syns jeg du er skikkelig kjip her…. Det er da bare å gå i skogen og hente disse bærene, putte i fryseren og vips så kan man ta bilder som toppblogger hele tiden 😀
      Hehe 🙂
      DET er billig det, i tillegg får man frisk luft og nyte den vakre naturen 🙂

    7. Vestfroken: Så godt å høre. 🙂 Ja, det blir mange forskjellige, og både mengde og pris kan ofte bli litt ufint ja. 🙂 Håper du har hatt en kjempefin søndag, og at mandagen som kommer blir minst like bra 🙂

    8. astmaogallergi: Så bra 🙂 Blåbærbøttene skal fylles i år ja, men kommer nok ikke til å prioritere frokostpynt. Med frk “PANNEKAKE” i hus, er blåbærsyltetøy et must. 🙂 Bærplukking er undervurdert, både som opplevelse og for pengeboka. Hadde en sluppet unna renskingen, hadde det vært bare kos 😉

    9. Billigproteinpulver: Jepp, helt enig. Spesielt hvis en ikke har noen annen bestanddel enn pynten når dette beløpet er brukt. Ikke sant, og det er nok neppe noe galt med den frokosten heller 🙂 Håper du har hatt en flott søndag 🙂

    10. dvergpinschere i mitt hjerte: Nei, det er noe med det. Godt å høre at du er enig. Hehe, hadde nok blitt dårlig med bilder hvis en skulle ta utgangspunkt i mine frokoster også. Mat når en nettopp har stått opp, passer ikke i min bok, så det blir en litt større lunsj i stedet 😉

    11. Anne Grethe: Skjønte at noen ville gjennomskue denne. 😛 Som nevnt til astmaogallergi: Frk “PANNEKAKE” har bestemt at blåbær skal brukes i syltetøy, ikke som tøysepynt på frokost 😉 Elsker bærplukking, det er kjempemoro 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg