Helbom på sparestrategien.

6 uker tilbake på jobb, og vesentlig mindre fritid til å bruke penger. Det skulle vel egentlig være midt i blinken for å få spareresultatene til å blomstre? Kanskje det er blomstringen som er problemet, at de grønne fingrene har kommet til kort også her. Men nå har jeg virkelig en mørk innrømmelse å komme med.

Sånn i gjennomsnitt har jeg 4 dagvakter på en uke. Resten er vakter eller fri i forbindelse med helgejobbing. Og 4 dager pr uke i 6 uker er 24 dager. 

Put tongue out
Licensed from: Iko / yayimages.com

Dere skjønner kanskje hva skipet er lastet med? 24 dager med dårlige, økonomiske avgjørelser. 24 dager med unødvendig pengebruk. 

Og på et sykehus er det ikke så mange steder å bruke penger, med mindre en er på shopping på polikliniske undersøkelser av ymse slag. Vi snakker selvfølgelig om kantina. Denne bedrageren av en lunsjfrister, en stakkarslig trapp ned fra jobb. Med både lukt og rykte om deilige retter svirrende over hele huset.

Så hvor ille har det egentlig gått da? Ille. Ordentlig ille. Jeg som er så flink på så utrolig mange områder har rett og slett tryna. Med tennene rett i tapeten. 

Hvis en tar en snittpris på 50 kr pr dag har jeg brukt 1200 kr på lunsj de 24 dagene. Og det er intet mindre enn flaut. Og det flaueste? Jeg har ikke hatt med meg matpakke en eneste dag.

Noen må rett og slett ta meg i nakken, og for at det skal bli noe resultat er jeg redd den oppgaven tilfaller meg selv. “Skal en få gjort noe må en gjøre det selv”, liksom. 1200 kr er ikke verdens undergang, men det er uansett unødvendig, og penger jeg kunne spart.

Har du blitt flau av din egen pengebruk noen gang?

#økonomi #okonomi #elendig #pengebruk #ikkegjørsommeg

10 kommentarer
  1. Ja jeg husker det selv..så lett å kjøpe seg mat når kantinen er i nærheten..Du må nok bare ta deg i nakken og bestemme deg..du kan ha en dag i uken som du kan unne deg noe, og resten tar du med mat..så kan du glede deg til noe..

  2. Nei, jeg er ikke flau over pengebruken. Jeg tenker at det er MINE penger, og hvis jeg velger å gjøre det sånn, kjøpe salat i kantina eller noe annet jeg vil unne meg, så GJØR jeg det. Bevisst og med god samvittighet. Jeg betaler regningene mine, har ikke huslån, men andre lån jeg betaler. Hvis jeg vil kose meg, så gjør jeg det. Jeg lever en gang, og gidder ikke ha dårlig samvittighet for sånt. Og jeg er jo ved bevissthet, så da VIL jeg det vel da 😀

  3. MÅ du påpeke mine feil hele tiden? Hehe. Jeg føler veldig ofte at du skriver om meg…. Men det gjør du selvsagt ikke, du skriver om deg selv… Men jeg må innrømme at når det slaget i panna har gitt seg litt så er det litt godt å se at andre også er litt flaue over seg selv. Javisst skal man unne seg, men så lenge ikke lommeboka er stappfull er det jo greit å være litt edruelig i avgjørelser, selv om det “bare” er 50 kr… 🙂

  4. Hehe stadig vekk, men jeg føler jeg blir flinkere å flinkere og stadig mer bevist på pengebruken 🙂 Men ennå går jeg på en smell innimellom. Men som noen sa til meg, du er jo bevist på hvor det går galt. Da er det lettere å gjøre noe med det neste gang 😉 Stå på videre du 😉

  5. Anne Grethe: Ja, flaks at du ikke funnet overvåkningskameraene enda? 🙂 “bare” 50 kr er flaut nok i mi bok, spesielt ettersom det går i gjentakelser…. 😛

  6. dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe, ja, jeg tror jeg må finne igjen den der selvdisiplinen før den reiser på en lengre ferie 🙂 Takk for tips!

  7. frodith: Hehe, ja, du sier noe. Men dette blir litt som med hun onde tvillingen som pusher dårlig matvalg på kvelden for min del. Og dermed også litt flaut. 😉

  8. Gnierfru: Hehe, ja, en vet jo hvor en kan spare inn. Og er ganske flink på det meste. Og da blir slike runder enda litt flauere 😉 Takk for støtten! Håper du har en veldig fin uke – så ut som dere hadde en veldig fin ferietur 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg