Du vet at du har satt ovnen på null grader?

“Du vet at du har satt stekeovnen på null grader?” Setningen markerer liksom starten på den nydelige kveldsmaten vår. “Eh, nei, det var ikke helt meningen”.

Samboeren min blir litt oppgitt over meg innimellom, og det kan jeg forstå. Jeg skulle skru på stekeovnen i det jeg løp opp for å forhindre to våkne unger i stedet for en. Og da ble det varmluft. Eller jeg vil kanskje heller kalle det kaldluft. Ettersom den ikke fikk noen grader til selskap.

Det burde egentlig ikke være mulig. Jeg er såpass voksen at jeg har laget min egen mat i flerfoldige år, og ovnen begynner å telle noen år, så betjeningen av den er ikke det jeg vil betegne som ny kunnskap. De fløtegratinerte potetene sto like forfrosne etter det som skulle vært halve steketiden, og biffene måtte tas ut av panna igjen. Noget forsinket mat, med andre ord.

Og treffet som skulle bli så klokkerent på starten av fotballkampen, klokket inn rundt det nydelige målet til Belgia. Godt plassert i sofaen, klar for kos.

For denne gangen hadde vi slått på den største tromma. Rødvinsmarinert ytrefilet til han og pepperentrecote til henne. Akkurat slik vi liker det. Med varm mais, ruccolasalat, tomat og agurk, samt både krydder- og hvitløkssmør, var vi klare for et festmåltid. Måtte bare vente litt på disse potetene.

Og som vanlig; tallerkenen er skrapet før jeg kommer på at et bilde av herligheten hadde gjort seg. Samme det vel, dere klarer å forestille dere. Spesielt om jeg sier at det smakte helt vidunderlig. 

Har du spist noe godt i kveld?

#mat #matglede #nam #biff #kveldsmat #nydelig #fredag #kjøtt #trivsel 

Grilled steak
Licensed from: leungchopan / yayimages.com

23 kommentarer
  1. Nei, her har det vært skrall middag…pizza fra frysedisken…Men jeg laget meg smoothie etterpå 😉 Av jordbær og banan.. Godt dere fikk i dere litt mat til slutt da 😀

  2. Sånt kan skje alle, til og med meg som har glemt å skru på gradene på ovnen før. Her i kveld har det blitt taco, så nå er jeg ganske mett etter måltidet. Ønsker deg en fin kveld videre, og en riktig god helg!

  3. Det er lov å være litt surrete innimellom.. og den som venter på noe godt…..nammmm…ble sulten jeg nå… 🙂

  4. Syns det så godt ut jeg :)) Bra det ble mat til slutt da ..hehe.. Bare spist brødskiver med brunost i kveld, men det var godt :)) God helg videre <3

  5. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves… Er det ikke det de sier? 😉 Hørtes nydelig ut! 🙂 Jeg greide å gjøre ca det motsatte i dag, etter jeg hadde stekt kylling i pannen, satte jeg pannen tilbake på platen igjen, som jeg TRODDE var skrudd av! Vi har induksjon, så det bruker å gå bra, når platen er AV! Det gikk bra altså, luktet bare litt svidd.. God fredag, og goood helg! <3 Klem

  6. hehe, når man har barn tror jeg at de “fjerner” en del av hukommelsen. Det føles ofte slik i mange settinger .) Jeg har ikke testet kald og ustekt mat, men overstekt( les brent) eller tørrkokt( les brent) mat.

  7. frodith: Middag etter jobb kan fort bli litt full fart her også. Da er det ekstra godt å kose seg med noe godt etterpå. Og smoothien din høres ut som den kunne gå rett inn i den kategorien 🙂 Hehe, ja, heldigvis oppdaget samboeren min det før biffene var ferdigstekt.

  8. Pernille: Ja, heldigvis ser det ut som flere enn meg har klart den samme eller tilsvarende “bragd”. Taco er kjempestas også 🙂 Vi har det ikke så ofte lenger, og da smaker det ekstra godt. Håper du hadde en flott helg også, og at denne uken steller godt med deg 🙂

  9. Den Rutete Skjorta: Ja, heldigvis var vi ikke utsultede, så stemningen ble mer latterlig enn aggressiv 😛 Håper helga di var kjempefin også. Og kos deg i morgen, enten på jobb eller i ferie.

  10. Hege Kristin: Åh, eggerøre!! Det må jeg lage meg en dag, tusen takk for tips. Er litt matlei, så det passet midt i blinken nå. Håper du får en god natt og kjempefin dag i morgen.

  11. annebe: Brødskiver med brunost er undervurdert – det er kjempegodt! Og vafler 🙂 Jøss, kanskje det blir en nattbrødskive før hodet treffer puta av den der. Håper du har hatt en fin uke! 🙂 Her raser dagene forbi som ville cowboyer på raid.

  12. Unni: Ai, den er heller ikke fin. Litt farligere enn min også. Godt dere merket det såpass tidlig 🙂 Håper maten smakte godt da 🙂 Stor klem!

  13. Dazzy: Ja, det var ikke vanskelig i det hele tatt, tror fort jeg hadde klart det igjen, uten å anstrenge meg noe særlig 😛 Ja, kvelden ble veldig fin, og magen veldig mett. 🙂 Håper du har hatt noen fine dager, og får en flott dag i morgen! 🙂

  14. Gnierfru: Det er kanskje det som har skjedd ja! Hvor kan jeg kreve denne delen tilbakebetalt? Har du forsket noe på det? 🙂 Brent er trendy vettu, grill ivei. Med lik lidenskap som grillbrikettene 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg