Tapas som sparemat?

Som nevnt tidligere, er jeg velsignet med en samboer som liker å lage mat. Smakfull og nydelig mat. Og i går klarte jeg faktisk å fange øyeblikket på kamera før jeg hivde innpå, som regel er maten langt nede i tolvfingertarmen før jeg husker at jeg har en blogg som liker matbilder innimellom.

Gårsdagens middag hos oss ble tapas. Stekt scampi med hvitløk og chili, og hjemmelagde spicy kjøttboller med salsa. Tilbehøret denne gangen ble ovnsstekte båtpoteter med persille og en stor dose aioli.


Vi er, og mange med oss, veldig glad i tapas. Og da gjerne utrolig mange forskjellige sorter. Er vi ute, bestiller vi ofte en av de fleste variantene, pluss en mengde foccaciabrød og aioli. Men når vi lager hjemme, bruker vi å fokusere på en eller to sorter fisk/kjøtt, og enten poteter eller brød. Aioli må være med hos oss uansett. Vi tilpasser også slik at ungene kan spise noen av rettene, slik at vi slipper å lage flere middager.

Tapas er, hvordan en vender og vrir det, ikke så veldig billig mat å lage. Når en først lager en tapasrett, tar det ofte både tid og flere ulike ingredienser. Spesielt om en kun lager til få, kan det være lurt å tenke over om en trenger lage så fryktelig mange varianter før en får tapaskosen. 

Noen ganger varierer vi med litt god ost, spekeskinke, potetomelett, foccaciabrød, røykelaks, eggesalat, bacondadler, kyllingvinger, bakt paprika eller andre favoritter, men når vi lager tapas hjemme, kun til familien, pleier vi å begrense det til max 5 ulike bestanddeler. Både for magen, for en spiser jo til en skjemmes av tapas, og ikke minst for lommeboka.


Synes du dette så ut som kjipetapas, eller hadde du kost deg med en sånn tallerken?

Hva er din tapasfavoritt?

#tapas #middag #mat #endeligbilde #tips #sparetips

10 kommentarer

Siste innlegg