8 grunner til å kjøpe bokbind(og ikke boksokk)

En av de raskest voksende trendene de siste årene er bokbind i elastisk tøy, eller boksokker, som erstatning for de mer gammeldagse bokbindene. Men; et bokbind kan gjøre så mye mer for deg enn en boksokk. Eller kan det det? Du får se hva du mener.

Bokbind selges nå i butikkene i ruller. Prisen ligger fra en krone og oppover, og rullstørrelsen er ofte 70*200cm. Potensielt 2 meter papir i 70 cm bredde til en krone. Og hvorfor er det en god ide å kjøpe? Her er mine forslag.

1. Det mest nærliggende svaret er at noen ruller med bokbind vil slå boksokker ned i støvlene økonomisk, brukt som nettopp bokbind. 

2. Bokbind er i nærslekt med annet papir på rull: innpakningspapir, med den forskjellen at det er hakket mer solid. Er du lei av at pakker som er umulige å pakke inn, sniker seg ut gjennom syltynt innpakningspapir, er bokbind kanskje tingen for deg. Du finner både søte bokbind til barnebursdagene, og mer nøytrale til de andres pakker. Dessuten kan nøytralt bokbind med noen klistremerker eller barnetegninger, eller til og mer voksenskriblinger, bli svært personlig og sjarmerende. 

3. Velger du å kjøpe en rull med Disneymotiv, for eksempel Frozen, er veiledende pris på dette rundt 30 kroner for en rull på 70*200 cm. Hvis en kombinerer dette med en limstift og enkle papplater fra papirsorteringen, kan det tenkes at en har hjemmelagde bursdagskort til alle barna i barnehagen for en brøkdel av det innkjøp av kort ville kostet. At barna synes det er kjipt? Jeg har aldri hørt om et eneste barn som har fått bursdagen ødelagt av et hjemmelaget bursdagskort, ei heller hørt noen kommentarer på bursdagskort.

4. Mønstrete oppbevaringsesker i papp med ditt valgfrie motiv? Bruk pent bokbind til å “tapetsere” gamle skoesker, frokostblandingbokser, postpakker eller annet pappmateriale du har tilgjengelig. Så slipper du å kjøpe hele serien matchende for adskillig mer penger.

5. Lag dukkehus i papp og bruk ulike bokbind som tapeter/kledning. Barn elsker å være med på sånne prosjekter, spesielt om det ikke blir mer komplisert enn klipp, limstift og press. Eller et garderobeskap til barbiedukken av en skoeske på høykant og et gjennomtredd grillspyd, selvsagt kledd i blogginnleggets helt: bokbindet. Kleshengere kan du lage av for eksempel smykkeståltråd eller piperensere.

6. Kjøp notatbøkene og kladdebøkene som ser enkle og kjedelige ut, og lim bokbind utenpå for en mer spennende look, om det er det du trenger for motivasjon. Garantert billigere å gjøre selv enn å la butikken designe permene for deg.

7. Gråpapirvariantene fungerer godt som tegnerull for barn, og de fleste varianter kan brukes i “klipp og lim-kunstprosjekter”.

8. Mønstrete bokbind i små rammer er faktisk veldig dekorativt. Jeg har to kvadratiske rammer med Ole Brumm-bokbind på rommet til ungene, og det er nok de bildene som den største romeieren selv liker best. (Kanskje rett bak det siste barnehagebildet av seg selv)

Å spare er også å utnytte tilbud og bruksområder slik at du slipper å bruke mer penger enn nødvendig. Kanskje har du et annet godt brukstips hva gjelder bokbind?

#bokbind #skolestart #tips #okonomi #diy #sparing

Cross-eyed Brunette and red book cover
Licensed from: moodboard / yayimages.com

 

19 kommentarer
  1. Bare et tips til bokbind:
   Fine, litt store og stivebrosjyrer/ reklame. Ikke de du får i postkassa hver uke fra Elkjøp men f.eks bilbrosjyrer Tøffe bokbind til tøffe gutter -og helt gratis

  2. Jeg syns de boksokkene ser så lettvint ut! og praktisk! kan brukes omigjen, og gjort på et blunk! MEN jeg ser med gru at man da ikke får skrevet gode ord og tullball på forsiden av boka!! Jeg gikk over til gråpapir på slutten, for da kunne man tegne og skrive på boka! Så morsomt, og kanskje få noen andre til å skrive på din bok..DET var koselig det! hihih..Så ja, gråpapir var min farvoritt..men som voksen og den som skulle legge binde på..så hadde jeg gått for sokken! Mange flotte tips!

  3. Søtmonsen ): Så bra du synes det. 🙂 Ja, den ene starter, så hiver de andre seg på. 🙂 Og når de skal få plass i butikken igjen, når rushet roer seg, kan det bli enda lavere priser. Du nyter kanskje siste, studiefrie helg?

  4. dvergpinschere i mitt hjerte: Hehe, smiler litt av “den som skulle legge bindet på”. Der tror jeg opplæring tidlig er alfa-omega, spesielt om en har flere barn. Ellers går jo halve august bort i bokbinderi 😉

  5. Janne: Så hyggelig å høre, nå ble jeg glad! 🙂 Må få se om du hiver deg ut i noe kreativt prosjekt med bokbind 🙂 Fantastisk lørdagskveld til deg 🙂

  6. Søtmonsen ): Ja, krysser fingrene for at du får en deltidsjobb som passer perfekt inn i alt det andre spennende du har på tapetet 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg