12 sparetips: restaurantmat

Det finnes mange nettsteder og blogger som gir økonomitips, felles for de fleste er at de anbefaler å kutte ut restaurantbesøk og take-away helt. Fordi jeg er en forkjemper for å beholde litt av det som gir livet krydder, var det aldri aktuelt for oss å kutte det helt ut. Her kommer derfor noen tips til hvordan du kan kose deg med mat andre har laget til deg, men holde utgiftene nede likevel.

12 tips til å spare på restaurantmat

1. Velg restaurant med omhu. Er dere mange, vil en pizzarestaurant med mulighet for å dele kanskje være et alternativ? Er det trangt økonomisk, ikke velg en biffrestaurant.  

2. Mange små retter blir mye i sum. Ved tapas eller meze-restaurant bør du ikke bruke “peke på det en har lyst på”-metoden, selv om hver enkelt rett koster lite. Det blir dyrt.

3. Hvor mye vil dere legge i måltidet? Å bestemme seg for hvor mye penger en ønsker å bruke før en kommer på restauranten, kan være en fordel. Et budsjett pr person.I dag skal vi ikke bruke mer enn 120 kr hver, for eksempel. Er du som meg har du lyst på mer enn en ting når du sitter med menyen. Å ha en maxpris å sile bort noen av alternativene på, trenger ikke nødvendigvis å være en uting. Også en fin måte å lære barn om verdien av penger, og at man ikke alltid kan velge ukritisk det man har mest lyst på.

Kids playing
Licensed from: alenkasm / yayimages.com

4. Bli enige om å drikke vann til maten. Annen drikke på restaurant er vanligvis svært godt priset, i restaurantens favør.

5. Ta med maten hjem – takeaway. Slik kan du spe på med vin eller brus innkjøpt fra vinmonopol eller dagligvarebutikk. Enkelte restauranter har også rabatt utover momsforskjellen om du tar maten med hjem.

6. Ta desserten hjemme, laget eller kjøpt fra dagligvarebutikken. Er det date kan dere kanskje også lage desserten sammen i skinnet fra stearinlys? Kanskje kan familien lage desserten sammen? De billigere løsningene er ikke dårligere, du må bare planlegge litt bedre. Kanskje kan det også bli like koselige opplevelser.

7. Noen biffrestauranter har lite kunder tidlig i åpningstidene sine, og kjører spesialpriser før et visst klokkeslett. Sjekk om det gjelder der du bor. Skal man først spise smakfull biff, gjør det ingenting om den koster mindre.

8. Har du mulighet – reis ut og spis midt på dagen. Mange har gode lunsjdealer til en billig penge. Maten smaker like godt selv om det ikke er mørkt ute. Gjør deg kjent med hvilke tilbud som finnes i ditt nærområde. Her på byen har vi for eksempel to eminente steder som serverer rikholdig lunsjbuffet, inkludert kaffe til godt under 150 kroner. 

Kids playing
Licensed from: alenkasm / yayimages.com

9 Apropos buffet, bruk kun om du er sulten. Det hjelper ikke om buffeten kostet 120 kroner dersom du spiser for 40 kroner. Tenk deg om før du kjøper buffet til barn, selv til halv pris. Er for eksempel 99 kr for et og et halvt stykke pizza en god deal?

10. Benytt deg gjerne av pakketilbud på take-away, men tenk over hva du betaler for. Å få med en film du ikke er interessert i og en overpriset brusflaske er ikke nødvendigvis en god deal.

11. Ved hamburger, bruk tipsene beskrevet i dropp burgerpynten. Hvis du ofte kjøper hamburgertallerken, kjøp heller inn og lag en stor salat og pommes frites hjemme. Da kan du i tillegg tilpasse porsjonen. Salat og pommes frites utgjør ofte mye, si 40 kr forskjell pr porsjon. For en familie på 4 er det 160 kroner. Det er relativt mye salat og pommes frites hvis du lager hjemme.

12. For deg som er student finnes det en god del rabatter og særordninger, det er bare å skaffe seg oversikt.

Jeg sparer på takeaway/restaurant ved å fokusere på hovedrett, og sparer på tilbehør, drikke og desserter. Ved å fokusere på det som er viktigst for meg i et godt restaurantmåltid, kan jeg ha gode matopplevelser selv om jeg sparer. Det er viktig å unne seg noe, men det kan gjøres med sparing i bakhodet. 

Hvilket tips vil du prøve?

Les også: Ikke spart noe denne måneden heller? Se hit!

#sparing

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg