Ingenting til overs når måneden er ferdig?

“Det er vanskelig å spare denne måneden, for jeg har seriøst ingenting til overs. Ikke èn eneste krone å legge unna. Det er sånn jeg må leve for å få endene til og møtes.”

Hørt det før?

Eller kanskje du har sagt det også?  

 

For noen er dette helt sant. Det er for lite penger i utgangspunktet, og en snur hver krone en tre-fire ganger for å få alt på plass. 

 

Bare løgn?

Andre ganger er det en illusjon du har laget for deg selv. En hvilepute. For det du egentlig burde sagt, er at du ikke har noen vaner eller uvaner du ønsker å kutte ut. Du ønsker ikke å slutte med impulsshopping, tenke deg om to ganger før du drar bankkortet eller planlegge noe som helst. For, beklager å si det, hvis du hadde gått på leting etter “den eneste krona”, er jeg helt sikker på at du hadde funnet både henne og en liten håndfull andre. 

Som kunne trivdes godt på din sparekonto. 

Det er bare det at det er så mye lettere å la være. Så mye lettere å meske seg i manglende kontroll, tilfeldig bruk av penger og en “unne seg”-terskel under bakkenivå.   

Det er ikke sikkert du hadde funnet titusenvis av kroner som er klare for inntog på sparekontoen din. Men du finner dem i alle fall ikke hvis du ikke prøver. 

Det viktigste med sparing er å starte.

Les mer om denne annerledes sparebloggen HER.

little girl with piggy bank
Licensed from: jirkaejc / yayimages.com

 

 

 Lik Facebooksiden til Sparing HER.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg