Skranter nyttårsforsettet?

Hvorfor i guleste kjøttmeisen er det så vanskelig å forandre seg, egentlig? Bryte opp i gamle økonomiske vaner, og la nyttårsrakettene drysse selsomt over et nytt og bedre deg. Et deg som har bedre kontroll på kronasjen og får gjennomført drøm etter drøm. Super-deget som utholder alt, tror alt, håper alt og tåler alt?

 

I røyken fra ulovlige pinneraketter

Du var jo akkurat der i kruttrøyken fra ulovlige pinneraketter, sant? “Dette klarer jeg”, “en må jo ha troen”, “jeg håper jeg kan klare det” og ” dette tåler jeg over tid”. Gjerne med et påspandert glis og liten tro på egne utsagn.

Hvis en mikser det opp i eneste stor nyttårsforsettsuppe får en “Jeg tåler dette over tid, tror jeg, for dette skal jeg klare, håper jeg.”

Setningen over er så lite matnyttig som pressmiddel for deg selv at du like gjerne kan stå og vri på en vaskeklut for å håpe at pengene skal begynne å dryppe fra den. Strene nonsjalant nedover servanten før de tar en usving og prosjektilflyr inn på sparekontoen din. For en tanke…

 

Her er problemet!

Jeg tror problemet kan ligge her jeg altså. Midt i glaninga. Tanker, tro og håp. De blir alle så mye mer gjennomførbart hvis du har en plan. 

Ok, la oss ta en imaginær dialog her, bare du og jeg.

 

Du har et nyttårsforsett?

“Ja, jeg skal spare mer i 2018 enn i 2017”. 

Høres lurt ut, hvor mye sparte du i 2017?

“Vet ikke”. 

Så målet er at du skal spare mer enn et beløp du ikke vet størrelsen på?

“Jepp”.

 

Ooooops, tråkka jeg på tåa di?

Har jeg tråkka deg på tåa, beklager jeg faktisk ikke, det er den bossy-ironiske siden min som snakker. Men jeg er ikke mer ondskapsfull enn at jeg har et forslag til deg. Er målet å spare mer enn i 2017, finn ut hva dette tallet er, og legg en plan for å få målet på skinner. For du klarer det, bare du kutter ut tro og håp, og heller legger planer for å gjennomføre.

Vil du heller ha hjelp til å komme i gang med sparingen?

Vil du heller ha noen småspark i økonomirumpa fra meg, les om det gratis, 4-ukers sparekurset jeg har gående. Det består av et oppgavehefte med oppfølging på mail i fire uker. Mer enn 50 stk har allerede meldt seg på, og dette er bare det første av flere lignende sprell fra denne kanten.

 

For å finne ut om denne småbossy og annerledes økonomibloggen er noe for deg, trykker du HER.

 

Skal du spare mer penger i 2018 enn 2017?

 

Sad woman sitting in front of an empty shattered piggy bank
Licensed from: Wavebreakmedia / yayimages.com

8 kommentarer
  1. Jeg får bare opp et bilde og ikke noe tekst når jeg klikke meg inn hos deg i dag… ? Svart bakgrunn, litt blått i overskriften, ellers null og niks tekst …

  2. Jeg skal betale mer i lån i år enn i fjor, og ja, jeg vet akkurat hvor mye det er sånn på 1000 lappen. Ellers jobber jeg med målene mine, med å gjøre de Spesifikke, Målbar, Ambisiøs, Realistiske, Tidsbestemt 🙂

  3. Ingrid; voksen tilslutt: Digger deg, du har all den strukturen som trengs for å nå målet ditt om økonomisk frihet 😀 Smart-mål er kjempelurt, bare husk å vær flink til å inkluder “kiler-i-magen crazy-elementet” i Ambisiøs, sånn at du beholder motivasjonen 😀

  4. Tusen takk. Jeg er selv imponert over at du har laget et kurs! Utrolig bra jobbet!
   Jeg innså når jeg klarte å oppnå et ‘umulig mål’ i høst, at det å klare å få til det jeg egentlig trodde var umulig gjorde at jeg følte meg som en superhelt! Største kicket jeg noen gang har hatt!

  5. Ingrid; voksen tilslutt: Tusen takk 🙂 Superheltkick er helt utrolige, og en klarer vesentlig mer enn en tror. Problemet er bare at de fleste ikke engang prøver.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg