Hvor mye penger går i dass? (Sparetips)

Jepp, denne gangen snakker jeg bokstavelig, ikke om de som bruker penger på dritt, men om dopapir. Vet du hvor mye penger du bruker på dopapir? Her er det mye penger å spare, heng med for 5 superenkle sparetips.

 

Milevis med papir

Mil etter mil med dopapir kommer du til å sende ned i septikktanken i løpet av livet ditt. Men vet du hva dopapir koster? Hva “ditt dopapir” koster pr 100 meter eller pr rull? Aner ikke? 

Du er ikke alene. Veldig mange av oss handler dopapir nærmest på refleks, for det er en av de kjedelige tingene vi MÅ ha. Neste gang du er på butikken, legg merke til prisen. Da har du alle forutsetninger for å sammenligne priser og slå til når tilbudene er gode. Selv med bare et minimum av lagringsplass, er det ingen vits i å bruke mer penger enn nødvendig på papiret. Men; husk: sjekk prisen enten pr rull eller pr 100 meter. Er det noe butikkene elsker, så er det å forvirre deg med forskjellige pakningsstørrelser sånn at du tror du gjør en god deal, når du slett ikke gjør det.

 

Ikke vær så lojal.

Å knytte ditt dopapirforbruk opp mot et spesielt merke, og et spesielt design er bare tull. Har du grodd fast på en type, er sjansen stor for at det handles på autopilot, uten hensyn til pris. Kanskje har det også dukket opp andre sammenlignbare varianter, som koster mindre? Selv om du og dopapiret ditt er “in a relationship”, er det i dette tilfellet ingen grunn til å ikke sjekke hvilke andre fisker som finnes i dammen. Å handle dopapirtype på vane kan bli unødvendig dyrt, pass i såfall på å benytte deg av tilbud når de kommer. 

 

Bruk papirtype etter behov.

Mange vil nok foreslå å bytte permanent over på det billigste papiret du kan finne som et godt sparetips, men du trenger ikke skifte fra det ultrasofte Lambipapiret ditt og permanent over på grovt sandpapir for å spare penger. Hvis du er en av dem som fnyser av kjedenes billigmerker eller uprofilerte dopapir, er det fullt lovlig. Kanskje også forståelig?

Men, med dopapir som med alt annet, det handler om behov. Hvor mykt papir trenger du egentlig, og hvor mange lag må det ha? Kjenner du ærlig talt forskjell på trelags og tolags papir? Og er papirbehovet likt ved alle ærend på det lille rommet innerst i gangen? Er det viktig at tampongen blir svøpt i 3-lags supersoft før den havner i søppelbøtta? Kan du ha en “grovarbeidsrull” stående i en skuff innen rekkevidde, for de oppgavene som ikke trenger luksusbehandling?

 

Unngå sosialt dopapir

Du vet, de der pallene som sendes til russ, idrettslag eller skoleklasser, via et selskap som også skal tjene penger i prosessen. Sjansen for at dette papiret vil være dyrere enn et tilsvarende papir der a) russ ikke skal ha profitt og b) selskap ikke skal ha profitt, er ganske stor. Jeg spurte en gang om meterprisen på papiret som ble solgt, men det ble konsekvent oppgitt i pris pr rull. Nå får det jo være opp til hver enkelt å støtte den lokale bryteklubben med penger, men fra et sparesynspunkt i dopapiravdelingen, finnes det billigere alternativer. 

 

Bruk litt mindre

Jeg venter selvfølgelig høflig mens du avslutter latterkrampen, for denne er faktisk veldig smart. Du trenger ikke gå over på å tørke med hendene, men de fleste har ingen store, konstruktive tankelinjer med seg selv når det forsynes av dopapirrullen. Det går på automatikk. Ved å bryte denne automatikken, ved noe så banalt som å tenke for seg selv: “jeg klarer meg nok med et ark mindre”, vil forbruket automatisk gå ned. Hvorfor? Fordi du introduserer en ettertanke om papirmengde som aldri er der når du forsyner deg på automatikk. Får du med hele familien på dette, sparer dere nok noen ruller hvert år.

 

Nyttige tips, eller bare tull?

 

Lurer du på hva slags blogg det er du har ramla innpå, kan du lese mer om det HER.

 

Følg bloggen på Facebook HER.

 

Back and ass of beautiful woman
Licensed from: shmeljov / yayimages.com

2 kommentarer
  1. En venninne av mamma var på besøk hos barna sine som studerer i Trondheim. Hun foreslo mens hun møtte begge to til lunsj, at hun kanskje skulle fylle opp skapene deres med mat. Datteren ble først litt stum, og så visket hun forsiktig. “Mamma, kan du kjøpe Lambi toalettrull til meg i stedet for?” Storebror gjorde store øyne, himlet med de og utbrøt: “Sparer du på toalettpapir!?” Det gjorde altså ikke han. 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg