E-postliste på blogg.no på 1-2-3

De fleste som har “peiling på blogg”, anbefaler at du har en e-postliste. I dette innlegget vil jeg vise deg hvordan du knytter en e-postliste mot blogg.no, og vise deg litt hvordan jeg har brukt min e-postliste til slutt.

 

E-postliste på blogg.no?

En e-postliste er rett og slett folk som er interessert i det du har å komme med, som har godkjent at du kan sende dem mail. Men hvordan gjøres det for blogg.no? Det er ingen innebygd løsning, men la meg vise deg, steg for steg, hvordan du enkelt kan sette opp en e-postliste på blogg.no via mailchimp. 

Må presisere at det finnes mange andre leverandører av nyhetsbrevløsninger på mail, men fordelen med mailchimp er at du gratis kan prøve deg frem for å se om dette er noe for deg, før du eventuelt investerer i noe mer fancy. For mitt bruk holder gratisversjonen til mailchimp i massevis. 

Man sending e-mail message using smartphone
Licensed from: stevanovicigor / yayimages.com

 

Mailchimp knyttet til blogg.no -trinn for trinn.

 

1. Besøk mailchimp.com for å lage deg en konto. Det gjør du ved å trykke på den blå knappen oppe i høyre hjørne. 

 

2. Legg inn dine påloggingsdetaljer. Husk at mailadressen du bruker her, blir adressen det sendes fra. Jeg anbefaler deg å knytte mailchimp til noe annet enn privatmailen din. 

 

3. Når du logger inn, vil du se følgende meny øverst til venste, og det første du gjør, er å trykke på List.

 

 

4. Du lager deg da en liste, her en eksempelliste laget spesielt for dette innlegget. Denne listen blir en spesifikk samling av personer som melder seg på e-postlisten din. 

5. Når du har laget listen, kan du lage en påmeldingsboks som kan deles på bloggen din. Det gjør du  ved å trykke på List i menyen oppe til venstre igjen, og velge listen du nettopp har laget. Velg alternativet som heter Signup forms.

6. Velg embedded design – dette er bokser som lages for å bygges inn på nettsider, for eksempel din blogg.

7. Lag skjemaet ditt ved å fylle inn feltene til venstre, og velg hvordan du ønsker det skal se ut ved å velge blant fanene over. Når du er fornøyd med hvordan det ser ut, kopierer du alt som står i feltet markert med den “bittelille” blågrønne pila.

 

 

KOBLE MAILCHIMP TIL BLOGG.NO

8. Dette er det viktigste trinnet for å få påmeldinger fra din blogg og inn på maillisten din. Koden nevnt i punkt 7 limer du inn i et innlegg på bloggen din ved å åpne innlegget, deretter trykke på HTML nede til høyre under rammen til innlegget, og lime inn koden. Trykk deretter på HTML igjen og boksen skal komme frem i innlegget ditt. 

 

Du har nå en mailliste med tilknytning til blogg.no, slik at folk kan melde sin interesse.

 

Så, hvordan kan du sende dem ting?

 

9. For å lage innhold som skal sendes ut på mail, velger du campaigns øverst til venstre, og deretter knappen “create campaign” til høyre i bildet.

 

10.Hvis du ser på bildet under, kan du velge mellom flere ulike typer. Den ene jeg bruker er automated, som vil si at mailen sendes automatisk dersom den på listen din gjør en spesiell handling, for eksempel en velkommenmail når de har meldt seg på, eller et spesifikt produkt de har bedt om. Den andre er regular, som er en mail du skriver og sender til de som er på lista på det gitte tidspunktet.

Videre bilder vil vise hvordan du lager en regular mail, men automated blir nesten det samme. Eneste forskjellen er at du må definere kriterier for når folk skal få mailen, for eksempel: “sendes 7 dager etter at personen har meldt seg på e-postlista”. Du kan også lage automatiske serier med mail som sendes de som melder seg på.

11. Legg inn basisinformasjon om mailen du skal sende, inkludert emnefelt og sammendrag av innholdet. Selve mailen lager du ved å trykke på “design e-mail” nederst til høyre i bildet.

11. Velg et oppsett du ønsker å benytte. Du kan justere på oppbygningen også etter du har valgt, men det er greit å velge et utkast når du er helt ny, fremfor å bygge helt fra scratch. Jeg lager for eksempel mine mailer med education som base.

12. Under ser du hvordan det ser ut når du skal designe mailen. Som du ser på høyre side her, kan du velge blant mange ulike bestanddeler i mailen din. Trykker du på et felt på venstre side, får du opp et korresponderende felt på høyresiden som minner mye om blogsoftinterfacen til blogg.no. Det gjør at du kan skrive det du måtte ønske, legge inn linker, bildet, filer osv. Rett og slett designe e-mailen din, ikke ulikt et blogginnlegg. Oppsettet “education”, som jeg bruker, har også mulighet for å legge inn et headerbilde, ikke ulikt en vanlig blogg.

13. Når du er ferdig med å designe mailen din, trykker du save nederst til høyre(ikke med på bildet, sorry), og kan sende mailen din. Du må gå gjennom en del bekreftelsestrinn, som jeg ikke printscreener i dette innlegget, da de er ganske selvforklarende. Jeg anbefaler likevel å bruke muligheten til å sende en test-mail til deg selv først for å se hvordan den ser ut, men etterpå er det bare å kjøre på.

 

Jajaja, men jeg selger jo ingenting – hva skal jeg med mailliste da?

 

Jeg selger heller ingenting, og mange velger å kun sende ut nye blogginnlegg til de på maillista si. Jeg har valgt en litt annen løsning, der jeg gir de som står på maillista mi litt mer enn du får ved å lese bloggen. Det er veldig inspirerende å gi litt mer til de som er oppriktig interesserte, og en får en helt annen kontakt med leserne, siden mange til og med svarer på mailene mine! Kjempemoro!

For å gi deg litt inspirasjon, er dette de ulike listene jeg har nå, hvordan de fungerer og hva som sendes fra dem:

 

 • Sparing – mer oversikt på 4 uker: Her har jeg laget et fireukers sparekurs der de med en gang de melder seg på, får en mail med en pdf: selve kurset, deretter har jeg lagt inn oppfølgingsmailer, en for hver uke kurset går, med tips til ukens oppgaver og konkrete spørsmål. Alt dette har jeg laget som automation, så har de først meldt seg på, får de velkomstmailen, og deretter de fire neste mailene med riktig mellomrom uten at jeg må gjøre noe som helst.
 • Funfacts om lønn: Jeg laget et excel-ark der du fyller inn din lønn og skatt, og deretter får opp ulike fakta om lønnen din. For eksempel hvor lenge du må jobbe for å sitte igjen med en hundrelapp, eller hvor mange dager du må jobbe for å ha tjent nok til en spesiell varekostnad. Her ettersendes det en presiseringsmail 2 dager etter, for å vise bruk av excel-arket med tabelltrekk av skatt. Dette er også satt opp som en automation, slik at når man melder seg på, får man automatisk mailene.

 • “7 shoppingvaner som koster deg penger, og hvordan du unngår dem”. Dette er en enkeltmail som er satt opp med automation. Den inneholder et pdf-vedlegg: et tipshefte til hvordan du unngår de 7 shoppingvanene som koster deg penger.

 • Hovedliste: Denne listen inneholder alle som melder seg på mailingslisten min fra de andre listene over på. Her sender jeg regular mail ca en gang i uka, med sparetips og aktuelle ting fra bloggen. Her skjer ingenting automatisk enda, men jeg kan velge å skrive ferdig mailene og programmere tidspunktet de skal sendes ut. Dette blir litt som å skrive blogginnlegg hver uke, men vite at de som får det, er oppriktig interessert og har meldt seg på.

 

Vil du se hvordan påmeldingsboksene til maillista mi ser ut i innlegg her på blogg.no, finner du sparekurset nederst HER, Funfacts om lønn HER og Shoppingvanene HER.

Utdrag fra fredagens mail til hovedlista

 

Håper du ble inspirert til å lage din egen mail-liste knyttet til din blogg her på blogg.no. Har du spørsmål, er det bare å spørre.

 

Var dette et nyttig innlegg for deg?

7 kommentarer
  1. Anonym: Ahhh, så dumt! Håper du finner noe annet å lese på som enten er nyttig, morsomt eller inspirerende, enten her eller et helt annet sted 🙂

  2. Ja, dette var nyttig! Men er det altså bare det ene innlegget påmeldingsboksen vil komme opp på? Kan man legge inn koden slik at boksen vises f.eks. over footer eller i en widget på siden? Jeg er ny på blogg.no og har bare surret med wordpress tidligere, så jeg har ikke gjort meg så kjent med mulighetene her ennå 🙂

  3. Tanja: Denne oppskriften gir deg boks kun i innlegget, jeg får ikke widget i sidemeny til å fungere optimalt enda, det blir kun boks og følgeteksten forsvinner i intet… Driver og mekker litt, så når jeg får den opp, skal du ikke se bort fra at det kommer et innlegg om det også. 🙂 Velkommen “hit” 🙂

  4. Hei Kristin
   Supert innlegg, enkelt og oversiktlig. Denne linken kommer jeg til å ta i bruk ved senere anledning 🙂
   Virker som du er flink på slike emner som dette, kunne du tenkt deg å lage et innlegg på hvordan jeg selv kan redigere Meta-beskrivelse og endre URL ? (om mulig, usikker om det går)
   På forhånd Takk

  5. a7liv: Så bra det falt i smak. 🙂 URL får du ikke endret, da må du evt starte en ny blogg. Meta-beskrivelse er jeg nok ikke riktig person å spørre om, da min programmeringsbakgrunn og innsikt i slike ting er minimal. 😉

   Håper du får en knall helg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg