12 konkrete sparetips til lørdagsgodtet.

Hvordan sparer en egentlig penger på lørdagsgodt? Må ha det, bare må ha det? Ved å la være å kjøpe godteri, sparer du selvsagt mest, bare så det er avklart. Men det er ikke for alle i dette livet, derfor kjører vi på med noen alternative spareråd på lørdagsgodt.

 

Innlegget ble laget på bakgrunn av Kajajeanette sitt spørsmål:

 

Ettersom du er flink på sparing og gir gode tips, og tydeligvis har små barn, hva er ditt beste tips for å spare penger på lørdagsgodt?? Man kan jo ikke legge skjul på at godteri er dyrt, men jeg synes samtidig at det er veldig koselig å kunne gi barna mine litt ekstra på lørdagskvelden.

 

12 konkrete sparetips til lørdagsgodtet

 

 • Se på kilospris på godteri, på lik linje som andre varer. Kanskje er du i godt selskap og blir slappere i prissjekken jo nærmere kassen du kommer, noe butikkene tjener MYE penger på.

 

 • Bland godteriet selv. Kjøp godteri for godteriet sin del, skal du ha leker, lønner det seg å kjøpe de andre steder enn i godtehylla. Barnevennlige poser der produsenten har blandet er veldig dyre pr kg. 

 

 • Ikke favoriser. Voksne har en tendens til å finne “vårt” godteri, og dette arver i sin tur barna. Hvis sjokolade er sjokolade og potetgull potetgull, er det lettere som foreldre å utnytte de tilbudene som er den aktuelle uken. Dessuten varer godteri som ikke er favoritten lenger. Men, ikke kjøp noe du ikke liker, da blir det ikke særlig besparelse.

 

Child in sweet shop
Licensed from: gemphotography / yayimages.com

 

 • Du kan, om du har viljestyrke til det, kjøpe inn mer når det er kjempetilbud. Følg med på fysiske tilbudsaviser eller matpriser-appen. Bare pass på at du ikke går i samme felle som meg, og bruker mer penger i stedet for å spare. “Tror du kanskje at du klarer å motstå fristelsen”, lar du være, for denne krever knallhard disiplin.

 

 • Utnytt sesongene: Etter valentine nå har mange butikker restesalg på love og hjerte-godteri, og det er masse tilbud rundt store høytider, både på smågodt, sjokolade og potetgull. Etter påske og jul har du dessuten marsipanen og annet sesonggodteri på tilbud, og rundt/etter Halloween er det greit å ha øynene åpne.

 

 • Det finnes, som på mange andre varer, butikkens egne merkevarer også på godteri. Det kan være verdt å prøve?

 

 • Må du ha mange forskjellige sorter hver lørdag? Må det være både søtt og salt? Kan du kjøpe en mindre pakke/plate?

child in sweet shop
Licensed from: gemphotography / yayimages.com

 

 • Ta med barna i planleggingen – sett en sum og la de være med å legge puslespillet for og finne den beste løsningen for lørdagsgodtet den uken. Kombiner gjerne med bruk av mattilbud-appen og tilbudsaviser.

 

 • Hva med å rett og slett bytte smak på potetgullet? Et eksempel fra min verden: forrige uke var forskjellen på salt og pepper og bare salt potetgull fra samme produsent 8 kroner. Det er liksom ikke noe du sjekker, da du autotenker at lik størrelse har lik pris. Men absolutt verdt en titt på prislappen.

 

 • Kan du variere det salte med popcorn, ostepop eller saltstenger av og til? Alle sistnevnte er gjengangere på tikronersmarked.

 

 • Kan du bytte ut det søte med kaffebrød, kjeks eller til og med kake av og til? Kaker som går ut på dato over helga er en god deal, oftest til halv pris. Høyaktuelt etter anledninger som Morsdag, Valentines og Farsdag.

 

 • Utnytt tilbud andre steder enn matbutikker. Europris, Nille, ja til og med Elkjøp har av og til gode priser på godteri. 

 

Hva enn du gjør, om du velger å overse alle disse sparerådene: slutt å plukke på impuls uten og sjekke pris! Butikkene er gode på produktplassering, og dermed lurer de deg til å kjøpe unødvendig dyrt.

 

Er det vits i å spare 5 kroner?

Klarer du å spare 5 kroner hver uke, har du 260 kroner på et år. En tjuekroning bespart hver uke høres ikke så mye ut, men utgjør faktisk over 1000 kroner på et år. Små penger blir ganske fort store når du setter dem sammen.

 

Likte du disse tipsene?

 

Da er du en helt perfekt følger for Facebooksiden min, HER. Velkommen!

 

#sparing #spare #tips #godteri #helg

6 kommentarer
  1. Eg ble iallefall fornøyd med svarene… Når vi er 7 stk som har lyst på alt muuuuulig godt i helgene, blir det dyrt :/ Tenker ukeshandlingen kunne blitt mye rimeligere om en tok vekk en god del av helge snackse…. Holder på å diskutere det med mannen :p Er jo sluttet med brus og snop, og vil han skal roe ned innkjøpet… Det har eg ment lenge… Hiver jo enorme menger fra snope skapet stadig vekk 🙁

  2. charlotte79: Ja, det er jo greit at innkjøpet blir justert etter hvor mye som faktisk går med. Flink du er som har sluttet, stor tommel opp. Dere blir nok enige om en plan, prøv å gjør det til et spill; dette er maksimalsummen du har på godteri, hvor lite av den klarer du faktisk å bruke for å kjøpe “det som trengs”. Søppelbøtta er i alle fall en dårlig sparebøsse. 😉

  3. Tusen takk for tipsene 😀
   Dette er jo egentlig litt flaut, men da jeg handler så er jeg jo flink til å se på pris, og velge det billigste.. helt til jeg kommer i godterihylla 😛 haha
   Vi har allerede klart å kutte mye ved å kutte ut brusen, men nå skal vi klare å kutte enda mer ser jeg.. Igjen tusen takk 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg