Spar penger ved å kartlegge det morsomste du vet(!)

Hva er det morsomste du vet? Mhm, I know, verdens åpneste spørsmål. Men jeg er jo nysgjerrig. Og svaret på spørsmålet kan faktisk avgjøre om du klarer å spare penger eller ikke. 

Det er vanskelig å rangere, for det er jo så MYE du synes er morsomt. Hva er egentlig morsomst, og hvorfor er det morsommere enn det andre? Og er det igrunn morsomt nok til å få være med på morsomtlista?

 Og Kristin, ærlig talt… hva har nå dette med sparing å gjøre? Du velger kanskje å svare “vet ikke” uansett? 

 

Hva om jeg omformulerer: Hva er det morsomste du vet, som er gratis?

 

Ehh… dette er vanskelig

Det er nok fortsatt like vanskelig å rangere, men ser du hvor viktig svaret på dette spørsmålet kan være for sparingen din?

 

Svarer fortsatt “vet ikke”…… ok, ok.

 

La meg ta fra deg den der rangeringsbiten da. 

Hva er 10 morsomme, og gratis ting, du liker å gjøre?

 

Slutt og tenk, gjør! Skriv listen!

Hvis du i lange tider har ønsket deg at du var bedre til å spare, tenkt at du bør bli bedre til å spare og drømt om den dagen du ble flinkere til å spare, hvorfor ikke gå et skritt for en bedre sparetilværelse i dag?

Skriv ned listen. 10 morsomme, og gratis ting, du liker å gjøre. Heng den på kjøleskapsdøra, rull den sammen og legg den i lommeboka, lag et notat på mobilen din, eller enda bedre, ha det som bakgrunn på mobilen din. 

 

Hvordan skal du bruke listen?

Disse 10 tingene er gulrota di. De 10 tingene som skal dra deg tilbake fra økonomisk bevisstløs tilstand med stappfull handlekurv på Nelly eller Ellos. Tingene du skal gjøre i stedet for alle tingene som koster mye penger. Listen som skal minne deg på at “hei, det er ikke bare kjipt å spare penger”. 

Jeg tror mange mislykkes med sparing, og særlig større spareprosjekter, fordi de ikke har en strategi for de vanskelige avgjørelsene. Tenker at om man er nok rasjonell og fornuftig, går resten av seg selv. Men newsflash; for de fleste vil hjernen motsette seg endring, og være svært behjelpelig med å finne alskens unnskyldninger for å bryte avtaler gjort mellom deg og deg selv. 

Da er det veldig greit å ha en liste, skrevet i fullt alvor, med 10 ting du liker å gjøre, som ikke koster deg en krone. 

 

Har du lyst på sparerelaterte oppdateringer, følg meg gjerne på Facebook, HER.

boy laughing
Licensed from: courtyardpix / yayimages.com

#sparing #spare #tips #sparetips

2 kommentarer
  1. Det morsomste jeg vet er å le… Når man lager sine egne forestillinger i hodet og har det ganske gøy med å le 😂😎

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg