Steinkult å være blakk?

Sparing er den stygge andungen. Den vi helst ikke vil vedkjenne oss, og i hvert fall ikke snakke om.  Kusina «blakk» er vi derimot veldig snakkesalige om.

Lever vi virkelig i en verden der det er kult å snakke om og være blakk, samtidig som det er teit å spare?

 

 

Har du selv noen gang overhørt noen prate om at de er blakke? Fler enn en gang, sannsynligvis. Hvorfor er det sånn at det er lettere å snakke om penger som ikke er der lenger, enn det å prøve å holde liv i dem lengst mulig? Sparing er rett og slett en gledesdreper, og sparer du er du kjip. Spesielt i reklame. 

 

Har du lyst til å få fart på sparingen din, starter jeg fra 1.mars et opplegg som gir deg muligheten til både fart, støtte og fetere sparekonto. Du finner det HER.

 

Innlegget fortsetter under bildet

 

A broke old lady.
Licensed from: phovoir / yayimages.com

 

“Tyven” sparing

Sparingen stjal treningssenterabonnementet og bokklubben. Men det vet vi jo at ikke stemmer. Det var det vel prioritering som gjorde? Liker du å trene på treningssenter eller har bokklubbøker som en stor glede i hverdagen, vel da er det kanskje andre ting du bør spare på. De tingene som betyr mindre for deg. Men: er du støttemedlem i noen av dem, spar heller pengene. Liker du bare annenhver bok, husk å avbestille de du ikke liker. Hvis det ikke funker, vurder om bokkjøp i butikk vil bli billigere på sikt. Er du kun en zumbamaskin og bruker senteret tre-fire ganger i måneden, sjekk hva drop-in timer koster.

 

Sparing er ikke teit, ikke begrensende eller en tyv. Sparingen nekter deg ingenting. Men hvis du fortsetter å tro det, vil du aldri få gode assosiasjoner til sparing. Og går du rundt med dårlige assosiasjoner, er sjansen for å klare ditt spareprosjekt, vesentlig mindre.

 

Kan det være sånn at dine tanker om sparing ødelegger for resultatene dine?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg