Vanskelig å spare penger? Prøv dette!

Ahhh, fader så kjedelig det kan være å spare! Det må davel finnes en bedre måte enn en post-it med “husk å spare” klistra i panna? Jeg har laget et morsomt sparespill med enkle regler, som det er fullt mulig å bli hekta på. Og gevinsten i dette spillet? Den havner på din sparekonto. Vil du gjøre sparing enkelt, morsomt og trenger påminnelser for å spare? Da er dette innlegget for deg.

post it
Licensed from: diego_cervo / yayimages.com

 

Planleggeren din

Du har sikkert en planlegger i veska, og denne ser du i mange ganger i løpet av en uke. Hva om det å åpne kalenderen på inneværende uke automatisk minnet deg på at du skulle spare? Det er det denne teknikken tar utgangspunkt i.  

 

Slik gjør du

1: Et eller annet sted på dobbeltsiden med uken din, har du helt sikkert plass til å tegne et lite rutenett, du vet, et sånt som du lager hvis du skal spille tre på rad/tic-tac-toe? 3 ganger 3 ruter. 

2: I disse rutene skriver du ganske enkelt tallene fra 1-9, som vist under på bildet. Dette er pengene du skal spare. 

3: Når du har klart å spare beløpet i ruten, fargelegger du ruten som vist under til venstre. Jo vanskeligere det er for deg å spare, jo viktigere er det at du sparer beløpene ett og ett, for å få sparing inn som vane via repitisjon.

 

4: Når uken er over, går du til rutenettet og ser hvor bra du har gjort det, og som i andre spill, får du selvfølgelig stjerner. Tegn 1 stjerne ved siden av rutenettet om du har 1-3 ruter fargelagt, 2 stjerner ved 4-8, og kun hvis du har klart alle rutene, gir du deg selv 3 stjerner. 

5: På slutten av uken blar du om i planleggeren og tegner opp neste ukes rutenett. Da kan du bestemme deg for om du ønsker å bytte ut noen av summene som står der, eller om du går for samme summer som den første uken. Eksempel nede til høyre på bildet viser hvordan en matrise kan se ut etter noen bytter.

6: Har du klart 3 uker med 3 stjerner på rad, må du forandre minimum ett tall. Se på det som at du har gått opp i nivå/level.

 

På bildet over, hvis du ikke hadde forandret et eneste tall, men bruk starttallene et helt år, hadde summen likevel blitt 2340 kroner. Enhver justering, om enn bare på en krone, er helt knall for sparekontoen din. 

 

Dette er et smart spill å bli hekta på. Det gjør at du blir flinkere til å tenke sparing i andre sammenhenger. Har du ingen planlegger, kan du henge spillet for eksempel på kjøleskapsdøra.

 

Har du lyst på flere tips og triks til hvordan du finner flere sparepenger og kommer igang med sparekontoen din, jobber en god gjeng sammen med nettopp det i gruppen Sparekollektivet. Der får du gjennom hele mars daglige påminnelser, oppgaver og tips, og ser hva andre med samme utfordringer som deg gjør. Du finner gruppen HER.

Happy girl
Licensed from: Anna Om / yayimages.com

 

#sparing #penger #sparespill #hekta

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg