Hvorfor sa jeg nei til bloggsamarbeid?

Når en er en sånn liten blogger som det jeg er, er det ikke akkurat hver dag det tikker inn forespørsel om samarbeid i innboksen. Det er ikke hver dag mail-mannen orker å svinge innom meg engang. Så da jeg fikk mitt første potensielle samarbeid i boksen, var det ikke en vant situasjon. Likevel var det allerede klokkeklart at jeg måtte takke nei, og dette innlegget vil fortelle deg hvorfor.

contract
Licensed from: ersler / yayimages.com

 

Jeg hiver ingen under bussen…

men står rakrygget i min avgjørelse om å ikke samarbeide med firma som tilbyr forbrukslån, kredittkort eller forbrukslånsløsninger. Både fordi vi befinner oss på en plattform der en ikke trenger å snu på hælen for å finne diskusjoner rundt hva som påvirker oss og ikke bør påvirke oss, og fordi jeg er helt avholds. Forbrukslånsavholds altså. 

Jeg er så imot forbrukslån at jeg tok av meg det noenlunde hyggelige lynne jeg vanligvis presenterer verden og svarte den stakkaren som ønsket samarbeid ganske så bestemt. Ja, kvasst også, for å være ærlig. Litt flaut å innrømme men.

Jeg vil ikke assosieres med forbrukslån, men vil stå for den glemte ventetiden mens du sparer til det du har lyst til. Jeg vil være en motvekt til “må ha nå”, og stå på barrikadene for at folk skal gjenkjenne forskjellen på MÅ ha og “dette fikk jeg brått lyst på gitt”.

 

WHY?

Dette er et valg jeg har tatt og jeg kommer ikke til å endre det. Jeg har lest alle de gyselige små prosentsatsene nederst på avtalene. De bak stjerna, vet du. Jeg vet hvordan slike lån gallopererer, og jeg har sett de griske setningene som står på betalingsgiroene: “du kan betale så lite du vil hver måned-isj”. Det som egentlig står er jo: “Betal så lite du klarer, så får vi mest mulig penger av deg. Og har deg som kunde. For evig.” My precious, liksom. 

Jeg har hjulpet folk å ta tak i økonomien sin etter at forbrukslån har skylt et middels stort snøskred gjennom det økonomiske livet. Et snøskred som har satt igjen hus som knapt henger sammen og eiendeler i fillebiter. Relasjonene til folk rundt henger også i sytråder. Det koster noe så innmari å reparere skadene. Både i kroner og øre, men også i stolthet. Det er så flaut, så nedverdigende og så blytungt å trekke seg opp fra en sånn myr. 

Leter du etter hvilke forbrukslån som er best, eller hvordan du kan samle kredittkortgjelda di i lån i stedet, finnes det flust av andre steder du kan finne den informasjonen. Denne bloggen kommer aldri til å bli et sånt sted. 

 

Min holdning til forbrukslån er rett og slett HOLD DEG LANGT UNNA! 

That is: Helt til du evt kan forklare nabogutten på 11 hvordan et sånt lån fungerer. I detalj. Også hvordan det vil utvikle seg med ulike nedbetalingsscenarioer. Først da er du moden nok til å vite konsekvensene av et slikt valg. 

Og da kan du få stå her sammen med meg å hjelpe meg med og advare andre mot forbrukslån.

 

Hvilket samarbeid sa jeg nei til?

Ja, også lurer du kanskje på hva jeg sa nei til? Å “få lov” til å bruke en digital illustrasjon på bloggen min i bytte mot å gå god for nettsiden og linke til den. Sistnevnte er svært viktig i ratingen til nettsiden, slik at den kommer høyere opp i Googlesøk. Innlinker, kalles det. Og hva skulle jeg få for det? 

NADA. Null og niks. Jeg skulle altså bli en brikke i Søkemotoroptimaliseringen til en nettside, uten å få noe som helst igjen for det, uteom en digital illustrasjon?

Like mye lureri som forbrukslånet i seg selv.

 

Jeg valgte å ikke selge integriteten min på sånne vilkår. Fortell meg gjerne hva du synes om avgjørelsen.

 

 

Hvis du er en sånn som “question my authoritah?”(Eric Cartman ftw), kan du høre hva Hallgeir, mr Luksusfellen, mener i videoen under. Spoiler alert: vi er enige.

8 kommentarer
  1. Flott.
   Jeg vokste opp med en far av typen: “Betal regningene først og lev på det som er igjen. Er det ikke noe igjen, så sug på labben”.
   Fattig på penger, men klarer meg. Små krav 🙂
   Jeg holdt på å fly i flint over SMSreklame jeg har fått den siste tiden. Lån inntil 500 000, klikk på linken og fyll ut søknad.
   Jeg synes det er megafrekt å ta seg til rette på min tlf slik. Googlet fjolsefirmaet siden det var helt ukjent. Noe dansk.

  2. Meg: For en herlig far du har vokst opp med! Han har jo så rett 😀

   En tilpasser seg etter situasjonen, og blir flink til å finne glede i andre ting enn materielle. Det er også en kjempestyrke.

   Ja, sånne kampanjer skulle virkelig ikke vært lov!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg