Hva ville du valgt? (hvis du kunne endre en ting)

Ta frem den imaginære tryllestaven og tenk på dette spørsmålet i kveld. For hvis du fikk lov å endre kun en eneste ting i økonomien din, hva ville du valgt? Spørsmålet er spennende på flere enn en måte, men svaret ditt er superviktig. Ikke det svaret du sitter i dagesvis og tenker frem, men det svaret som popper frem med en gang spørsmålet er stilt. For hvordan kan du bruke dette svaret i sparing?

 

Hvilke drømmer er det egentlig som skjuler seg i underbevisstheten din, angående din egen økonomi? Hvilke følelser henger med på lasset i den ene tingen du har valgt? Det er to hovedforskjeller på hvordan folk svarer på dette spørsmålet, og hvilken du er, kan være greit å finne ut av.

 

1. Åpen for mulighetene

Valgte du noe i retning: jeg ville hatt en månedslønn på 300 000 kr, jeg ville sletta alt lånet mitt, jeg ville eid en villa i Holmenkollen eller jeg ville gått opp 70 000 kr i lønn pr måned? Det er jo en tryllestav, så det kan det godt være du valgte noen av disse områdene. Om du gjorde det, har du allerede her et godt tips på hvordan du bør spare. Du bør gjøre den drømmen du valgte å trylle på, til en aktiv del av sparingen din. Synlig og motiverende. 

Nå kan du kanskje si at nja, det var jo ikke så realistisk det jeg trylla da. Nei, men essensen i det er. Og det er den du må ta utgangspunkt i. Ønsker du å gå opp i lønn, betale ned gjeld eller eie villa, er dette gode målsetninger. Ta det ned på jorda og start jobben.

 

2. Angrende synder

Veldig mange har en eller annen følelse av skam eller anger knyttet til sin egen økonomi. Om jeg bare kjøpte leilighet da jeg studerte i stedet for å leie. Om jeg bare hadde gjort noe smart med de pengene i stedet for å sløse dem bort på ingenting. Om jeg bare ikke hadde tatt det forbrukslånet. Når du så får muligheten til å endre en eneste ting, kan det være slike skambelagte eller angerfylte områder hjernen din vil peker deg i retning av. 

La deg selv få slippe og angre eller føle på skammen. Ta med deg det som er viktig, lær av det og gå videre. Vær takknemlig for at hjernen din minner deg på at du ikke skal gjøre det igjen, men nå har du hørt det nok ganger. Sånne evige refrenger bare tapper deg for energi.

Nå er det på tide å la det gå, og ta tak i essensen her også. Bestem deg for at videre i livet skal du ta bedre valg, og gjør en avtale med deg selv at du ikke kommer i den situasjonen igjen.Og er det en pågående situasjon, for eksempel et forbrukslån; lag deg selv en plan og bli kvitt det. 

Under noen av disse type svarene, ligger det også en livlig drøm om noe annerledes. Er det tilfellet – finn drømmen og start jobben. 

 

Uansett hvilken “kategori” ditt svar havnet i – begge deler er like bra! Det gir deg verdifull informasjon – så blir det opp til deg å bruke det til din fordel. 

 

Hva ville du endret?

 

Likte du dette innlegget, les gjerne: Lei av å slite med sparing alene?

Woman with magic wand
Licensed from: Yellowj / yayimages.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg