Kylie Jenner, vesker og sykepleiere. (Skumle saker)

Kylie, Kylie, Kylie! Wooow må jeg bare si, for en samling. Et eget wow-walkin fullt av designervesker. I dag skal vi ha det litt gøy med å sammenligne Kylie og en nyutdannet sykepleier. 

 

Kylie er et ekstremt skummelt forbilde for unge når det kommer til forbruk og omfang av eiendeler, i og med at hun er GOALS på stort sett alt hun foretar seg. Spesielt om man ser også på pengebiten av det hele. For eksempel veskesamlingen:

 

 

options

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on Mar 10, 2018 at 3:43pm PST

 

Dette bildet viser ikke bare mange vesker, det er også veldig mye penger. Ut fra et estimat Side2 har lagt frem HER, antas samlingen å ha en verdi på rundt 3,9 millioner kroner.

 

3,9 MILLIONER kroner! Det er så mye penger det. Side2 sammenligner videre dette med å kjøpe et fint hus på landet eller en fin leilighet i Oslo. Jeg vil gå litt videre. Har du 3,9 millioner og huset ligger på riktig sted på landet, tør jeg påstå at du kan få nesten et palass, men det er en annen sak. 

Fashion Portrait Of Young Girl With A Bag
Licensed from: Jasminko Ibrakovic / yayimages.com

 

3,9 millioner i lønn?

Det er interessant å sette slike størrelser opp mot lønn. Og i dette eksempelet skal vi ta for oss en nyutdannet sykepleier. Minstelønna til en nyutdannet sykepleier som jobber på sykehus i Norge er 385 000 kr, ifølge sidene til norsk sykepleierforbund. Hvis en går ut fra en skatteprosent på 34 %, sitter sykepleieren igjen med 254 100 kr hvert år, etter at skatten er betalt.

 

Det vil bety at sykepleieren måtte brukt HELE lønna si i over 13 år for å tilsvare denne veskesamlingen. 

 

Ok, ok, så er det kanskje ikke et realistisk regnestykke å kjøpe hele samlingen. 

 

Èn Birkin

Men la oss ta bare èn Birkin da, hvis pris starter på 90 000 kr. Den vil utgjøre 36 % av pengene en sykepleier har å rutte med på et år. Alle pengene fra over 4 måneders jobb.

 

” Ser hva du skriver ja, men Birkin er så eksklusivt og vanskelig å få fatt i at det også blir urealistisk, Kristin. “

 

Glamorous woman surrounded by store bags
Licensed from: phovoir / yayimages.com

 

En billigere Chanel, da. 

Jeg skal ikke være vanskelig jeg, la oss ta en quiltet veske fra Chanel, oppgitt med en pris på 22 600 kr. Den utgjør 8,9 % av pengene en sykepleier sitter igjen med etter skatt. 

 

” Bare 8,9 %, det er vel ikke så mye? “

Hva om jeg fortalte deg at prosenttallet for månedsinntekten til denne sykepleieren er 8,3 %? Du må altså bruke alle pengene du sitter igjen med etter skatt i over en hel måned for denne veska. 

 

Klassikeren som skoleveske – Mulberry eller LV

I flere år nå har man skrevet om skoletrendene som brer om seg, der både unge jenter og gutter ned i fjortenårsalderen svinser rundt med designervesker som “skoleveske”. La oss ta utgangspunkt i et eksemplar til 7000 kr, som ikke er en uvanlig pris for disse veskene. Det er nok et litt lavt estimat for noen av modellene, men la oss nå bruke det som et utgangspunkt. 

7000 av sykepleierens lønn er 2,3 % av alle pengene det sittes igjen med etter at skatten er trukket fra. Til sammenligning er summen, om man deler lønna på antall uker, 4887. Det vil si at sykepleieren må bruke alle pengene hun sitter igjen med etter 1,4 uker på vesken. 

 

Ta det riktige valget

Ta det riktige valget for deg, og om du kjøper til ungene dine, for hele familien. Sett kostnaden opp mot andre ting, og gjerne opp mot egen lønn.

Om det er verdt det, må være opp til hver enkelt å vurdere. Og når du skal ta denne vurderingen, er det mest verdifullt å se priser opp mot din egen inntekt. Vet du hvor mye penger du sitter igjen med hvert år når skatten er trukket fra? Det er et viktig sted å starte.

 

 

 

.

.

.

Og helt til slutt, om du er litt irritert på at jeg har “dissa Kylie”.

Skriver jeg dette innlegget fordi jeg er sjalu på Kylie Jenner, eller for å åpne øynene til folk, tror du?

 

Les også: Kul gruppe for folk som vil spare penger.

4 kommentarer
  1. Jeg antar du skriver dette for å vekke meg fra påskedvalen og få meg til å tenke på lønnsforhandlinger…
   En sykepleier eller radiograf bør jo ha såpass i lønn at man kan unne seg ei veske uten å bruke ei halv månedslønn….

  2. Brit: Hehe, ja, det var det tredje alternativet 😉 Helt klart et argument som kommer til å gå rett hjem hos forhandlingslederen vår i alle fall. Lykke til med lønnsforhandlingene i år også – jeg er ikke så sikker på at jeg rekker å bli med på innspurten i år.

  3. Nå har Jenner sikkert råd til å kjøpe disse veskene. Hun kan tilogmed ha fått mange av dem, eller fått dem til lav pris. Pga sin egen markedsverdi.
   Men det finnes jo folk med normal inntekt som også har dilla på dyre vesker, eller sko, eller annet…. Kredittkort?
   Jeg er typen som digger lavest mulig pris på ting. Merkevarer? Betyr null, – for dyrt!
   Så er jeg så ulekker at jeg helst labber rundt med en liten ryggsekk. Salg hos Clas Ohlson en gang :p . Liker å ha hendene fri.

  4. Jupp: Jenner kan vel snart kjøpe månen med alle pengene hun tjener, og er kanskje, som du sier, verdens mest attraktive reklameplakat akkurat nå. Men likevel velger folk å sammenligne seg direkte med livsstilen, så da kan det bli giftig skummelt å være lommebok.

   Men ja, jeg håper og tror jo at folk ikke bruker kredittkort på sånt, men sånn innerst inne vet man vel at det skjer. Ikke verdt å havne på rentekjøret for noe man ikke trenger, da får man heller spare om man ønsker seg det så veldig.

   Deilig å ha hendene fri, jeg sverger stort sett til crossover-vesker. Stort sett kjøper jeg dem når jeg er på ferie et eller annet sted, som souvenirer i stedet for alt mulig annet ræl. Fine, praktiske og ikke så veldig dyre at det gjør noe. 😉

   Og ryggsekken i seg selv kan aldri gjøre deg ulekker – bær den med den største selvfølgelighet og nyt det praktiske til det fulle 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg