Vet andre mer om økonomien din enn deg? Slik tar du grep

“Det er urettferdig”. Glansbilder bytter hender og det går opp for deg at du har blitt lurt. Men det er selvfølgelig for sent. Mamma har forklart hvorfor hjemme på kjøkkengulvet. “Nå har du byttet til deg disse glansbildene som ikke var like fine som de du hadde. Men neste gang…”

Spoler du frem noen år i denne historien, står du der du er nå. Ovenfor folk som vet mer om økonomien din enn deg. Som kjenner kjøpsvanene dine bedre enn deg selv, og som vet hvilke knapper de skal trykke på for å få deg til å kjøpe ting. Som har bacholor, master og en hel granskaug full av penger for å få deg på kroken.

 

Men hvorfor tar du til takke med å være den som vet minst?

  • Synes du personlig økonomi er vanskelig og du heller vil grave deg en sjakt under hodeputa du kan bruke til å spille bordtennis?
  • Synes du personlig økonomi er kjedelig og vil heller bevitne trestjerners gulvmaling trekke seg ned i treverket?

childhood

Licensed from: agg / yayimages.com

 

Du er ikke alene!

Du er ikke alene, skjønner du! Det er mange som har inntatt en strutseholdning med hodet stukket langt ned i sanden. Som er så sta at det må en to-tre musketerer til for å få dratt hodet opp igjen. Eller fire-fem år med forsikringer om at det ikke er verken vanskelig eller farlig. Men at du må begynne. At du må ta et maurslukersteg av gangen. 


Nei, du kan ikke hoppe over de 14 første stegene i trappa og på mirakuløst vis spasere de siste 3. Du må gå trinn for trinn.

 

Å ta tak i personlig økonomi etter mange år i bevisstløs tilstand, er tøft. Og da trenger det ikke være bevisstløs som i tankeløst forbruk heller, bare en litt bedøvd holdning til hvor pengene blir av. “You know nothing, Jon Snow”, på en måte.

 

Et steg i riktig retning…

Ta et steg i riktig retning i dag. Finn deg et A4-ark og skriv ned hvor mye du har utbetalt i måneden etter skatt, og hvor mye lån du har. Nå er du i gang, og hver gang du skriver en detalj om egen økonomi ned, er du et steg nærmere å ha full kontroll på eget glansbilde. Eh… egen økonomi.

 

Ta flere steg sammen med andre i gruppen Sparekollektivet, for deg som vil spare penger, men ikke vet helt hvor du skal starte.

playing

Licensed from: agg / yayimages.com

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg