Ikke se på prislappen først! (Lurt sparetips)

Du spankulerer inn i butikken og går rett bort til genseren, fikler litt i halsen og ser på prislappen. Tar genseren med deg inn i prøverommet og tripper deretter storfornøyd til kassa og betaler. Er det ikke litt sånn det ofte er? Hva om jeg fortalte deg at et sparetips kan være å la være å se på prislappen først? Crazy?

“Javel ja, så jeg skal bare prøve uten å se på prislappen og få meg en overraskelse ved kassa når genseren koster en halv månedslønn? Idiot, Kristin, jeg slutter å lese bloggen din om du ikke tar tilbake dette latterlige tipset!”

 

Relax – dette er poenget

Når du tar tak i prislappen og leser summen, dømmer du genseren ut fra hvor fin den er og verdien butikken har satt. Hvor mye koster den og hvor fin er den? Du har ikke med i vurderingen hva du mener det er verdt.

Hva om du først ser på genseren og vurderer: “hvor mye er jeg villig til å betale for denne?” Da vil du, når du snur prislappen, se evt avvik mellom det du oppriktig mener genseren er verdt og hva butikken har prissatt den til. Hvor fin er den og hvor mye er den verdt for meg?

Ser du forskjellen?

 

Hva kan du få ut av å gjøre det på denne måten?

Kan du få noen store aha-opplevelser av dette? Definitivt. Kan du oppdage at butikken mener noen klær er verdt vesentlig mer enn du egentlig er villig til å betale? Helt klart. Kan det føre til at du shopper smartere? Jepp. 

 

Dette er ekstra viktig å gjøre når du er på salgsrunde. Da vil et lett blikk på prislapper få deg til å rettferdiggjøre mange flere kjøp enn hvis du tenker verdi for deg først. Tro meg, MANGE flere.

 

Var dette et tips du har lyst til å prøve?

 

Join Sparekollektivet HER dersom du vil spare mer penger, men ikke helt vet hvor du skal starte.

Young woman shocked
Licensed from: BDS / yayimages.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg