9 måter å utnytte 3 for 2-tilbud best mulig

3 for 2-tilbud er ofte jackpot fra klesbutikkens side. De får solgt mye, og det er svært lønnsomt for dem. En kan trekke det så langt som å si at klesbutikken vinner dette spillet. Vel, nå er det på tide å snu spillet. Din tur til å vinne!

Bare for å si det med en gang:  3 for 2 er ikke et supertilbud. Maksimal spareprosent ligger på 33 %, men det er kun dersom du kjøper tre ting som koster det samme. De fleste klesbutikker opererer med regelen om at en får den billigste på kjøpet, men maksimal spareprosent vil være den samme ved gjennomsnittsberegning av varepris.

Hva skjer ofte?

Du tråler klesbutikken og finner en ting du egentlig ikke trenger. Etter en stund i butikken få du øye på en ting til som var “grei nok”. For å føle at du utnytter tilbudet, plukket du opp en pakke sokker eller annet småtteri som ligger ved kassa, og går deretter for å betale.

Si at det du ville ha i utgangspunktet kostet 250 kr hver. Sokkene kostet en femtilapp. Spareprosenten på denne handelen ligger faktisk på latterlig lave 9 %. Da mener jeg butikken vant spillet.

Hvordan kan du snu det til din fordel? 

 

 • Er det behov for de tingene du har plukket frem? Ikke? Legg de tilbake. Innholdet i klesskapet ditt kan ikke betale for noen ting, og plaggene gir heller ikke renter. Og for å si det med en gang: det er ikke flaut å legge alt tilbake!

 

 • Spar mest mulig ved å velge varer som koster det samme.

 

 • Tenk innsparingen fordelt på alle varene. I eksempelet over, ved forandring til tre varer a 250kr, vil sluttprisen pr vare være 165 kr. Tenk deg om. Er dette er et godt nok tilbud eller ikke? Hvis du bare kjøper det plagget du absolutt vil ha, betaler du 250 kr. Nå betaler du 500.

 

 • De fleste av oss har personer vi kjøper gaver til, enten det er julegaver eller bursdagsgaver. Ha oversikt over hvem dette er, gjerne på en liste i pengeboka eller i almanakken. Når du kommer i en situasjon der du «mangler den siste varen», bruk den varen du får «på kjøpet» til å krysse av et av disse navnene. Etterstreb å treffe den prisen du har på de andre varene. Ta gjerne den personen som skal feires først. Impuls- og stresshandling av gaver blir fort dyrt.

 

 • Ved 3 for 2 på hele klesbutikker: Husk alle avdelinger. Å finne en gave enten i barneavdelingen, herreavdelingen, dameavdelingen, undertøysavdelingen eller kosmetikkavdelingen burde være gjennomførbart. Understreker viktigheten av å liste, ellers er det fort å kjøpe flere gaver der det er lettest å kjøpe.

 

 • Ved 3 for 2 på barneklær hender det av og til at en ikke finner 3 plagg man ønsker, eller at størrelsene er utplukket. Bruk da enten gavetenking eller kan du kjøpe noe fint i babyavdelingen som kan brukes når noen i vennekretsen/slekta får barn? Tenk klassisk og gjerne nøytralt nok til at det kan brukes av både jenter og gutter.

 

 • Har du funnet to dyre ting, si til 800 kr hver og finner ikke en siste? Tenk videresalg. Hva er det denne butikken har som er lett å selge videre? Si at du tar med deg en vinterdress til barn som koster 800 kroner. Kassalappen viser 1600kr for de tre varene, men si at du får solgt vinterdressen til 500 kr. Du sitter da igjen med å ha betalt 1100 kr for de to varene du ville ha, pris pr vare 550 kr. Får du mer for dressen ser regnestykket enda bedre ut.

 

 • Ta med deg noen med samme behov i butikken. Skal tre håndballjenter på samme lag ha hallsko? Det skal gjerne være akkurat den typen som koster 800 kr og som du ikke har veldig lyst til å punge ut. Har du tenkt på å spørre noen av de andre foreldrene om å handle samtidig. Hvis tre stk kjøper de samme skoene og betaler sammen, blir utgiften for deg bare 533 kroner. Men det er da så flaut å spørre, sier du kanskje. Jeg mener å spørre kan være verdt 267 kroner.

 

 • Er dere på shoppingtur flere sammen, se over hva dere har og tenk hvordan dere kan spare mest mulig. Flytt litt rundt på varene slik at dere får mest mulig for pengene. Bruk vipps til å jevne ut forskjeller i betaling før dere kommer hjem. (Ellers er det lett å glemme, og da sparer ikke den som legger ut, akkurat.)

 

PS:

Vil du ha enkle tips om hverdagsøkonomi hver eneste dag, meld deg inn i Facebookgruppa Sparekollektivet.

 

 

 

 

Shopping is addictive but fun
Licensed from: gorgev / yayimages.com

#økonomi #sparing #3for2 #tilbud

2 kommentarer
  1. Hater 3 for 2. Var innom flere butikker nå denne uka, og uansett hvor jeg var så ba de meg finne 1 eller 2 plagg til, fordi de hadde 3 for 2. Da la jeg bare fra meg alt, hater slike salgsteknikker. Bra det ikke bare er jeg som tenker det er lureri. Hun i kassa sa rett ut at mange slet med å finne plagg nr 2 eller 3 slik at de kunne få det ene «gratis».

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg