Hvorfor begynte jeg med personlige spareplaner?

Eller, spørsmålet lød egentlig “Koss kom du på å bynn med det?”, og kom fra en av mine gode venner. Og svaret var faktisk enklere å svare på enn jeg hadde trodd.

Historien bak bloggen

I nesten tre år har jeg skrevet blogg på dette domenet, og nå er jeg rett tilbake der det startet: personlig hverdagsøkonomi, sparetips og da spesielt tips som tar deg fra “jeg kommer ikke igang” over til “jøss, jeg har klart å starte”. Bloggen startet som et overskuddprosjekt i mammaperm, og har fortsatt som et underskuddsprosjekt som trebarnsmor. På tid, that is.

 

Det ble for trangt – bloggen måtte vokse

I tilknytning til bloggen ble det i februar 2018 laget en Facebookgruppe rundt samme tematikk. Den heter Sparekollektivet, og har pr dags dato over 320 medlemmer.

Men rammene både til bloggen og kollektivet ble etter hvert trange. Jeg ønsket å hjelpe folk mer. Mer konkret. Mer personlig.

Derfor ble løsningen på det personlige spareplaner. Spareråd knyttet til den enkeltes situasjon.

…..blablabla…hørt det før…ikke noe nytt…bankene gjør det hele tiden…

Ja, banker tilbyr personlig spareveiledning, men det i alle fall jeg har erfart, er at den tar utgangspunkt, roughly speaking, i tallene du kan vise til i banken, ulike spareprodukter banken har å tilby deg, og din historikk som forbruker ift pengebruk.

Jeg har ikke inntrykk av at bankene setter seg ned og tilbyr tips til hvordan du finner penger i hverdagsøkonomien din som du faktisk kan spare. Eller tar hensyn til din personlighet når planen legges. Ser på hvordan andre forhold enn økonomien kan spille inn.

Og det er i dette vakuumet jeg finner det supermorsomt å vase rundt. Hjelpe til med å snu tankegangen en kvartrunde og få igjen mye for det. Stille spørsmålstegn ved innprentede løsninger og vaner. Ta utgangspunkt i spareteknikker som passer din personlighet og dine motivasjonsfaktorer.

Fordi det er jo så gøy!

Jepp…jeg startet faktisk å lage personlige spareplaner til folk fordi det er usaklig moro. Det er få ting som gir meg mer i livet enn å hjelpe folk se annerledes på seg selv, sitt forhold til penger og sin evne til å faktisk spare og forandre livet sitt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg