Jeg vil ikke hjelpe de som trenger det mest!

I disse forfrosne julegrytetider er det vel på sin plass med litt god, fossilsk ærlighet. Mange sliter med økonomi, synes det er vanskelig og får ikke kommet i gang med sparing. Sliter kanskje med å få det til å gå rundt fra måned til måned, og har det generelt det jeg vil betegne som “lite attraktivt” i økonomien sin.

Og det er så mange det er synd på… Så mange en burde hjelpe. Men jeg har bestemt meg, egentlig for lenge siden. Jeg vil ikke hjelpe de som trenger det mest. Ikke de som står på kanten til økonomisk ruin, som gurgler regninger etter tannpussen og som lever med en belåningsgrad som kan sluke dem any nanosekund. Ikke de som ikke har en krone å kjøpe knekkebrød for, som har utkastelsesspøkelset hengende over seg eller må ty til kredittkort for å dekke sine må-utgifter.

Kall meg gjerne en egoistisk drittkjerring uten julestemning, eller helst noe med litt med schwung.

 

Jeg vil nemlig hjelpe de som trenger det nest mest.

Deg som har gått i samme tralten, kanskje i mange år etter du ble ferdigutdannet. Som føler du ble putta inn i en boks og fortsatt bruker pengene dine på samme måte, den dag i dag. Som egentlig aldri har orket eller sett noe poeng i å gjøre noe annerledes. Både fordi du ikke synes det er spennende og fordi du ikke tror du kan, men også fordi du er litt flau fordi så mange andre synes å få det til SÅ MYE BEDRE enn deg.

Du gjyner over det hvitmalte aksjefondsgjerdet til naboen og ser BSU-en til bekjente forrente seg inn i evigheten. Hvor i alle dager var det noen som trykka pause på sparemotivasjonen din? Hvordan klarte du å glemme alle de tinga du lærte som barn? Og hvor finner man motivasjon til å gønne på igjen etter flere år i dvale? Hvor skal du begynne endringen?

 

Over here, Honey!

Jeg driver med mye rart altså, og de fleste sprella er innenfor sparing og hverdagsøkonomi.  En av morsomste tingene er Norges eneste sparekollektiv på Facebook. Det er en Facebookgruppe der du kan spørre dine spørsmål, få ukentlige oppgaver, tips og triks til hvordan du kan spare penger, eller hvordan du kan snu tankegangen din. Jeg er nok der inne mye mer enn sunt er…

Den enkleste måten å finne ut om jeg er en sånn gærning som kan hjelpe deg i gang, eller sparke deg velplassert på endestykket, er rett og slett å teste det ut. Søk opp “Sparekollektivet” på Facebook og hils fra meg.

 

Så kan jeg slippe deg inn og sette over kaffe…

 

PS: Hola fra blogg.no på ny publiseringsløsning/Wordpressløsning. Dette blir moro.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg